Неповне навантаження

Добрий день, якщо мене приймають на роботу вчителя початкових класів і дають лише 16 годин, аргументуючи, що і це добре. Чим аргументувати, що я можу вести все?

Раніше згода на неповне педагогічне навантаження підтверджувалася заявою працівника. А тепер директор(-ка) пан(-і). Не погодитеся - іншому запропонують. У початковій школі вчителі мають право читати все. У нашій, наприклад, запитують, чи погоджуємося віддавати фізкультуру чи музичне мистецтво.

Якщо ви написали заяву на неповне тижневе навантаження, то вам більше і не дадуть.

1 Вподобання

Я ще не написала, але сказали на більше не розраховувати ( або погоджуєтесь або ні).

Відповідно до Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти (п. 74) вчителі початкових класів мають право викладати всі предмети лише в 1 класі;
в 2–4 класах адміністрація має право передавати предмети мистецької галузі, фізичної культури та іноземної мови (у класах з поглибленим вивченням іноземних мов) спеціалістам.
Останнім часом для того, щоб залишити години вчителям початкових класів, посилаються на Міжгалузеву угоду МОН та Профспілки, де прописана умова обов’язкової письмової згоди вчителя початкових класів на передачу уроків іноземної мови, фізичної культури, образотворчого мистецтва, музики, інформатики спеціалістам (п.4.2.7).
Проте, Інструкція має вищий рівень у рангу нормативних документів, ніж Угода, тому пріоритет — за нею.
Як довести адміністрації, що Ви маєте право на викладання мистецьких предметів?
По-перше, володіти навичками вокально-хорової роботи, володіти музичним інструментом на середньому рівні, мати базову художню освіту (для якісного викладання образотворчої наскрізної лінії).
По-друге, пройти спеціальні фахові курси з мистецької (не початкової освіти!) в ОІППО та отримати відповідне свідоцтво.