Податкова знижка на оплату за навчання. (Відшкодування коштів)

Працюю в ЗДО, паралельно навчаюсь в магістратурі, заочна форма навчання, контракт.
Як і чи можу я відшкодувати частину коштів за навчання?
Дякую.

3вичайно можете. Берете на роботі довідку про доходи, копію контракту з універу, копії квитанцій про оплату навчання і заповнюєте декларацію про доходи та форму 3, додаток до неї. Також потрібно мати рахунок в Ощаді або Приваті, бо податкова не перераховує кошти на рахунки комерційних банків. Все це подаєте в податкову, і за 60 днів вони Вам мають нарахувати податкову знижку на Ваш рахунок. І не ведіться, якщо Вам казатимуть про обмеження у віці на отримання знижки. Обмеження є якщо батьки за дитину платять, а якщо доросла працююча людина платить сама за себе, їй може бути хоч 40 років.

1 Вподобання

Дякую за відповідь. Уточнення можна? А як не вестися? Чи є якесь нормативно-правове обгрунтування по віку? А якщо за 40 років обмеження є? :hugs:

Обмеження єдине - щоб сума сплаченого Вами податку за рік не була меншою за розмір податкової знижки. Але таке можливо лише якщо дуже дороге навчання або якщо людина наприклад вийшла з декретної відпустки у серпні і за рік пропрацювала лише 4 місяці, сплативши відповідно мало податків. Я просто перед походом у податкову телефонувала на гарячу лінію фіскальної служби, і отримала у них роз’яснення стосовно віку, бо перед цим моїй 27 річній одногрупниці відмовили у прийомі документів, мотивувавши це тим, що вона старше 23 років. Потім звісно прикинулися шлангом і сказали “ой, а ми не знали, що це Ви самі платите, ми думали, що батьки за Вас платять”. Я так розумію, у Вас заочка педагогічного вузу? То Ви десь на 2000-2500грн повернення можете розраховувати.

2 Вподобання

Дякую ще раз за грунтовну відповідь. Так, у мене заочне, і я сама за себе плачу і вік не маленький, тому й уточнюю чи є шанс…

1 Вподобання

Є, однозначно. Мені 38. Отримую. 2600 останній раз вийшло

1 Вподобання

Дякую Вам за відповідь.