Поновлення до внз

Упродовж якого терміну можна поновитися до внз, якщо відраховано за власним бажанням з 3 курсу? Можна через скільки завгодно років- 2, 5 чи 10, або є певний термін, за якого можливо поновитися?

Наразі, згідно діючого Положення, можна поновитися впродовж будь-якого терміну. Незалежно від перерви в навчанні і причин відрахування. Головне, щоб був закінчений хоча б перший курс.
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0427-96#Text

1 Вподобання

Дуже дякую за відповідь!

Можна поновитись через скільки завгодно років, але враховуйте, чим пізніше Ви будете поновлюватись, тим більше можливо якихось змін, що доставлять Вам незручності. Наприклад, освітня програма, на яку Ви вступали 10 років тому, більше не існує, звужена чи розширена. Може зникнути напрямок підготовки, факультет чи й цілий вуз закритись або з кимось злитись. Наприклад, вступала людина в 2010р умовний Черкаський педінститут на спеціальність “Середня освіта: польська мова та література”. Хоче поновитись, але такої спеціальності більше немає, її закрили в даному вузі. Доведеться брати академдовідку, і шукати по інших регіонах, який вуз погодиться Вас прийняти, і чи не захоче ще при цьому від Вас складання академрізниці, бо у них варіативна частина програми інша.

1 Вподобання