Не склав зно з математики

Добрий день. Закінчую 11 клас і у 2022 році здаватиму зно. Математика для вступу на обрану спеціальність не потрібна, але потрібна для балу ДПА. Я гуманітарій чистої води, хочу піти на математику для «галочкі», написати на свою двійку і піти. Вчитель зі школи сказала, що якщо напишу зно у формі дпа на занадто низькій рівень, то не зможу поступити до жодного державного вузу. чи є це так? і чи буде у сертифікаті зно з математики, якщо я здаю його лише для оцінки дпа?

Вчитель не правий. Математика не є обов‘язковим предметом для вступу. Якщо на обрану спеціальність вона не потрібна, то не буде ніяк враховуватись - хоч на низький бал складена, хоч на високий, хоч взагалі не складалася. І до державного вишу зможете вступити, звісно ж.
Якщо ви хочете скласти математику тільки для оцінки ДПА і не навчаєтесь зараз в математичному класі, то під час реєстрації обирайте математику рівня стандарт - тоді у вас буде зошит з меншою кількістю завдань і за їх виконання отримаєте лише оцінку ДПА за шкалою 1-12, яка і піде у свідоцтво. Бали ЗНО за шкалою 100-200 взагалі не будуть виставлені, тобто їх не буде у сертифікаті.

1 Вподобання