Оплата праці вчителя із званням

За результатами минулорічної атестації маю вищу категорію і звання старший вчитель. Атестувалася як вчитель фізики. В цьому році довантажили ще одним предметом-математикою. Але заробітну плату нараховують так: за математику платять тільки по вищій категорії (бо я з цього предмету не атестувалася, до речі, ні разу за 20 років її не вела, а лише в дипломі маю спеціальність), а звання впливає тільки на оплату годин фізики. Чи правильно це? Підкажіть, де я можу знайти пояснення цього питання. Дякую

Подайте запит до МОН через сайт , доступ до правди’’, отримаєте офіційну відповідь за 10 днів.
Терміново пройдіть курси з математики і отримуватимете все по категорії і званню. Атестуватися окремо на звання як Вчитель математики не потрібно, бо звання як вчитель ви вже маєте.
П.3.25 Типового положення про атестацію.
А в запиті запитаєте саме про звання і отримаєте позитивну відповідь.

Дякую за пояснення. До речі, маю свідоцтво про проходження курсів з математики видане червнем 2019 року. Чи потрібні лише нові 30 год курси?

Це свідоцтво дійсне і вам мають платити за всі предмети по вищій категорії і званню.

Відповідно до п. 24 п.п. і) «Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти» підвищення ставок заробітної плати за звання, присвоєні за наслідками атестації, здійснюється лише за період роботи на посадах, на яких були присвоєні відповідні звання

Тут все ок. Звання присвоюється до посади вчителя, а не до посади вчителя математики!
Тому, які б предмети вчитель не викладав, маючи відповідні чинні курси, за всі вчительські години йому мають платити по підвищеній за звання ставці. От якби він ще працював по сумісництву психологом, пед організатором, соц педагогом, тоді, звісно, звання вчителя до цих посад відношення не мало б.