Переведення в інший ВНЗ

Припустимо, на 3 курс я хочу перевестись в інший ВНЗ (навчаюсь на бюджеті). В тому ВНЗ 13 бюджетних місць ( було при вступі на 1 курс), зайнято лише 10. Чи можу я потрапити туди на бюджет?

Не занятые при поступлении бюджетные места “возвращаются в копилку” МОН и в дальнейшем вуз на них никаких прав не имеет. У вуза. после вступительной компании остаются просто студенты, учащиеся за деньги государственного бюджета. И чтобы после перевода на старших курсах в другой вуз, учиться за бюджетные деньги, надо, чтобы кого-то из бюджетников отчислили, и на его место не нашлось бы кандидата-контрактника на это, освободившееся, место. По приоритетности - из той же группы, потока, факультета или другой специальности в этом же вузе. И только если никого не найдется из этих мест, на это место может претендовать кто-то из другого вуза. А такое, практически, невозможно. кандидаты с более высоким приоритетом чем у того, кто из другого вуза - найдутся всегда.
Так что перевод, всегда - на контракт.

1 Вподобання

Немає там 13-ти бюджетних місць - це було ДО 13-ти, якщо б стільки абітурієнтів пройшли за широким конкурсом.

Ось стільки і пройшло. І все, до кінця навчання там є 10 бюджетних місць. Вільне бюджетне місце з‘явиться, тільки якщо когось відрахують. І на це місце відразу утвориться черга з пільговиків того ж вишу. І навіть просто контрактнику-відміннику з тієї ж групи воно «не світить», не кажучи про бажаючих перевестися з інших вишів.

Вірогідність наближується до нуля. Ну не буває такого, щоб бюджетне місце після відрахування якогось студента було вільним і ніким не зайнятим більше тижня, умовно кажучи, а то і швидше. Тобто загалом, найбільша ймовірність потрапити на бюджет - це отримати рекомендацію при вступі.

1 Вподобання