Передумав, хочу іншу спеціальність

Я вступив на Факультет педагогічної освіти та соціальної роботи на початкову освіту (на магістра-заочно) вчитись півтора року - на державне, АЛЕ передумав і хочу на географічний факульет на Середню освіту (Географія. Економіка). Можливо якось перевестись на географічний факультет -без різниці (денне чи заочне), але щоб було державне (безкоштовно)???ЧИ можливо, але тільки платно?

Перевод возможен, с соблюдением всех требований и ритуалов, описанных в соответствующем положении.
Но ваше нынешнее бюджетное место за вами не пойдет. Оно записано за вашей старой специальностью.
На новом месте должно быть другое - свободное - бюджетное место. Т.е. кого-то с него отчислят.
И там уже будут действовать правила очередности его получения. Сначала право на его получение имеют местные контрактники той же специальности, за ними - контрактники этого факультета. А затем уже будет очередь контрактников с других факультетов этого вуза, а за ними - из других вузов.
Так что, если в очереди перед вами не будет местных контрактников сможете получить бюджетное место на новом месте. Но, по жизни, вероятность такого - уничтожающе мала.

1 Вподобання

Там є три бюджетних місця. В першого 200 балів, в другого 170, і в третього 156 і один ще на контракт.
Тобто я зі своїми 187 балами туди вписуюсь на державне чи ні?
(Тобто зараз коли сформовані всі списки…хто куди пройшов на державне чи платне…я все одно можу посунути і зайняти місце другого).

Если вы уже зачислены приказом на учебу, то переход на другую специальность будет по другим, отличным от правил поступления, правилам. Ваше личное дело - уже в базе ЕДЕБО
И в этом случае ваш конкурсный балл не имеет никакого значения. Перевестись можно будет только после двух семестров учебы.

Точные детали, если что-то и возможно, вам теперь расскажут в вашем деканате.

1 Вподобання

Не можна перевестись після двох семестрів, бо навчання в магістратурі галузі “Середня освіта” триває 1,5 року тобто всього 3 семестра. Як людина опановуватиме новий фах за той єдиний семестр, що залишиться після закінчення 2х семестрів?
Тут можу помилятись, але здається в магістратурі переводитись взагалі не можна.

1 Вподобання

Ви навіть теоретично ніяк не можете когось посунути у рейтингу на іншу спеціальність, бо Ви різні фахові вступні іспити складали. Як можуть бути релевантними Ваші 187 балів і чиїсь 150, якщо спільного у вашому конкурсному балі лише ЄВІ з іноземної?

1 Вподобання