Відмовляють в позачерговій атестації на || категорію

Доброго дня. Директорка відмовляє мені в позачерговій атестації на 2 категорію, дослівно" мені потрібні від вас олімпіадники, виграші в конкурсах, попрацюйте ще з рік і потім подивимось".
Про себе: маю повну вищу освіту “Прикладна математика”(політех.), магістр. Стаж пед.роботи 3 Роки.
Конкретно в цій школі працюю повних 2 Роки, класне керівництво 2 Роки. При прийняті категорію вписали “спеціаліст”.
Коли брали на посаду вчителя матем.одразу пройшла Курси підвищення кваліфікації(75 год.), за 2 Роки пройшла успішно сертифікацію, модулі(загалом 100 годин). Декілька разів мої уроки відвідувала адміністрація на чолі з директоркою(перевіряли як я подаю матеріал дітям, зауважень не було, навпаки доступно, зрозуміло цікаво- робили висновки)
Коли була дистанційка 1го разу, я одна з викладачів матем. повністю вичитувала уроки онлайн, 2го разу тим більш. Адміністрація це знає. Документацію завжди майже перша подаю з колективу, до ведення журналів був наказ про охайність і своєчасне ведення. Зі своїм класом і батьками і дітьми на одній хвилі. Тижні математики проводила, запрошувала адміністрацію, олімпіади шкільні проводила до карантина, шкільних своїх переможців водила на район. Позакласне довкілля організовувала.

Вибачте, що ще я маю зробити?! На якій підставі мені відмовляють в атестуванні на 2гу категорію?!

Дякую за відповідь

А як ви пройшли сертифікацію?

Вам можуть відмовити в присвоєнні категорії, але не в атестації. Оскільки ви не маєте педагогічної освіти, відповідної спеціальності, предмет з якого викладаєте, то і категорію вам можуть не присвоїти. Взагалі. ( Пункт 4.1. Типового положення про атестацію)
Але, якщо атестаційна комісія вважатиме, що таких вчителів підготовлена недостатня кількість і скористається п.3.26 зазначеного вище Типового положення, то вас можуть атестувати на категорії.
Разом з тим, маючи 2 роки перебування на посаді, ви можете написати заяву на позачергову атестацію, а атестаційна комісія не може, не має права вам відмовити в цій атестації, якщо заява буде написана до 10 жовтня. Яке рішення прийме атестаційна комісія на останньому засіданні, відомо буде лише навесні.

1 Вподобання

Дякую Вам велике.
Іншими словами не має підстав мене не включати до списку позачергової атестації. І в загалі у керівника не має таких повноважень. (Не дати право, спробувати атестуватись). В дипломі спеціаліста :спеціальність “Соціальна інформатика”, кваліф. Інженер- математик, в дипломі магістра спеціальність"Системний аналіз і управління" кваліф. Магістр прикладної математики, професійні права -робота згідно кваліфікації. Ще викладався предмет “Педагогіка вищої школи”.
Курси підвищення кваліфікації проходила в ІППО Б.Грінченко за напрямком “Професійно орієнтований курс для вчителів математики”, маю Свідоцтво.

Наприклад, не дадуть категорію…упреться директор, а таке бувало у неї з іншими колегами( Чи маю я право на апеляцію? І що тоді мені потрібно робити, щоб довести, що дійсно я заслуговую цю категорію?

Те, що вас за заявою зобов’язані атестувати - незаперечний факт. Апеляцію ви маєте право подати до атестаційної комісії ІІ рівня. Як і коли це зробити, почитайте в розділі VІ Типового положення про атестацію. Якщо вчитель працює і заслуговує на категорію, то йому, зазвичай, вдається це довести.

Щодо сертифікації :slightly_smiling_face:. Її проходили лише вчителі початкових класів і то обмежена кількість. До речі, сертифікація - це альтернатива атестації. Роботи багато, але, як на мене, воно вартує того.

Та я вже зрозуміла, що наплутала. Дякую ще раз

Просто дивно м’яко кажучи, викладаєшся на 200 відсотків, прекрасно знают, до вчителів по школах не вистачає, особливо математиків і так зходу сказали…замість того, щоб навпаки стимулювати молодих, з віддачею справі вчителів…

2 Вподобання

Я ЗА молодих і талановитих! Їх треба всіляко підтримувати.

2 Вподобання

Я ЗА молодих, але вони повинні вчитися…У Вашому дописі повно граматичних помилок…Знаєте, дуже незручно, коли вчитель пише з помилками на дошці, а в класі є діти, які це бачать…І щоб ви не проводили, і як би перед ними не танцювали…все одно будуть насміхатися.

2 Вподобання