Бюджет по льготе в другом вузе

Питання таке. Я пройшов за 3 рекомендацією на бюджет за спеціальністю 014 історія
Чи можу я, як переселенець, за цією спеціальністю попросити бюджетне місце в іншому вузі, підписавши контракт? Я туди теж подавав, на 5 пріорітет

Конкурс на бюджет в этом году закончен.
Все новые конкурсы на бюджет будут в следующем году.

В этом году теперь, без выставленной сегодня рекомендации на бюджет - можно поступать только на контракт

Просто в пк мені казали, що якщо на бюджет не пройду, то можно подати на контракт і запросити перевести на бюджет, по льготі. Чи вже коли десь є рекомендація, так не можна?

Ви ж отримали рекомендацію на бюджет.

Если вы получили рекомендацию на бюджет в одном месте, но решили не поступать по рекомендации, а податься на контракт по другой заявке - по ней вам, в этом году, никаких бюджетных мест уже предлагать не будут. Ведь в вашем личном деле в ЕДЕБО уже будет иметься ваш отказ от учебы на бюджете! Этот ваш отказ не даст вам нового бюджетного места - нигде, по любой вашей контрактной заявке, даже если вузу выделят бюджетные места для льготников. Вы не попадете в список кандидатов на льготные бюджетные места на новом месте - вы же уже отказались!

После отказа в этом году, новая попытка претендовать на бюджетное место будет для вас только в следующем году.

Дякую за пояснення! Тепер зрозуміло

Підкажіть, будь ласка , а якщо вузу виділять бюджетні місця є шанс потрапити на бюджет якщо в нвс нема пільг ( бал ЗНО 185, другий в рейтенгу хто не пройшов)

Шанс есть всегда! Но - очень маленький. Очень

1 Вподобання

Немає ніяких шансів.

Якщо вузу і виділять додаткові бюджетні місця, то це буде на спеціальності, яким надається підтримка держави. Або на галузь (також, яку підтримує держава) з можливістю перерозподілу студентів по спеціальностям в межах цієї галузі за згодою МОН. І насамперед на такі бюджетні місця будуть переведені пільговики - хоч з інших спеціальностей, якщо захочуть і предмети вступу будуть підходити.
Тобто так просто на, умовно, міжнародні відносини, IT, та й навіть філологію і психологію і тп. не буде додаткових бюджетних місць. І якщо хтось відмовиться від рекомендації, також не буде. Тож не варто сильно на це сподіватися.

3 Вподобання