Вступ 2021 за сертифікатом 2020 року

Доброго вечора! Я навчаюсь у ВНЗ на 1 курсі денної форми навчання, у 2020 році складала ЗНО і отримала сертифікат. Зараз планую вступати на заочну форму навчання в ще один ВНЗ, тому для цього я знову складаю ЗНО з української мови та літератури, адже стандарт змінився, але хочу використати результати інших двох предметів за 2020 рік. Як проходить ця процедура? Мені потрібно забрати оригінал сертфифіката у ВНЗ, у якому я зараз навчаюсь? Дуже дякую вам за відповідь!

Можете повторно не складати ЗНО з української мови і літератури, а подати сертифікат 2020 року - адже він дійсний в цьому році і не має значення, що формат тесту дещо змінився.

Коли будете подавати заяви на вступ, просто вносьте сертифікати і дані документу про освіту в електронному кабінеті. Коли будете рекомендовані і треба буде нести оригінали до ВНЗ, зверніться в свій університет і візьміть у них під розписку своє свідоцтво ПЗСО і сертифікати ЗНО. Або візьміть завірені копії цих документів і довідку, що оригінали зберігаються в цьому навчальному закладі.

Все залежить від того, де у вас бюджет і де контракт. Оригінали документів завжди мають бути в тому закладі, де бюджет. Відповідно, завірені копії і довідка там, де контракт. Якщо в обох університетах контракт, то за вашим бажанням - в одному закладі оригінали, а в іншому копії.
Документи (свідоцтво і сертифікати) зберігаються у ВНЗ протягом всього періоду навчання і просто так їх не можна забрати. Або під розписку на деякий час, щоб показати в іншому закладі. Або віднести в інший заклад, а в перший принести завірені копії і довідку з другого.

Вікторія, можна скористатися сертифікатом 2020 року із предметами українська мова і літ-ра, іноземна мова, історія та географія без проблем у 2021 році?
Навчаюся на бюджеті денної форми в одному ВНЗ, а планую здобувати ступінь бакалавра заочно в іншому. Якщо я все правильно зрозуміла, то в інший ВНЗ на заочну форму я можу подати завірені копії?
…Коли будете подавати заяви на вступ, просто вносьте сертифікати і дані документу про освіту в електронному кабінеті. Дані документу про освіту я можу дізнатися тоді, коли заберу копії або оригінали з ВНЗ?
Дякую вам за відповідь, хочу все детально уточнити :slight_smile:

Марія, звісно можна скористатися сертифікатом з української мови і літератури 2020 року! В 2021 році будуть прийматися сертифікати за 2018, 2019, 2020, 2021 з усіх предметів! Якщо оцінка вас влаштовує, можете не складати ЗНО в цьому році і не реєструватися на нього взагалі.

Якщо зараз навчаєтесь на бюджеті, то в інший ВНЗ можете вступати тільки на контракт. Тому що не можна одночасно навчатися на двох бюджетах і не можна здобувати певний освітній ступінь (бакалавр у вашому випадку) двічі за кошти бюджету.

Тому так, на заочне на контракт подасте завірені в першому ВНЗ копії документів (свідоцтво ПЗСО і сертифікати ЗНО) і довідку з першого ВНЗ, що оригінали зберігаються в цьому ВНЗ. Якщо в другому виші будуть наполягати на оригіналах, можете взяти під розписку і показати, а потім повернути в перший виш (тому що за правилами - оригінали зберігаються там, де бюджет).

Коли будете створювати електронний кабінет вступника, після внесення персональних даних всі ваші минулорічні сертифікати підтягнуться разом з оцінками (вручну нічого вносити не треба).
Що стосується документу про освіту, скоріш за все він також відобразиться (я зараз точно не пам‘ятаю, чи потрібно його вносити самому - начебто ні). Але сподіваюся, у вас є копії, де можна подивитися серію і номер. Також треба буде завантажити додаток до свідоцтва.
Якщо у вас не залишилося відсканованої копії в комп‘ютері, візьміть у виші на деякий час документи або на місці зробіть фото. В принципі, можете туди ближче до вступної кампанії взяти у них завірені копії і довідку, щоб вже потім подати в другий виш. Це коли будете туди рекомендовані до зарахування.

Щиро вам дякую, гарного Вам вечора! :slight_smile: